Tocanita de oua

In aproximativ 8 minute fierbe ouale tari. Clateste-le cu apa rece si decojeste-le. Incinge untul sau margarina si inabuse ceapa rosie curatata si toc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g sunca (afumata)
  • 4 oua
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • jumatate legatura de ceapa verde
  • jumatate legatura de patrunjel
  • 1 lingura capere
  • sare
  • piper (boabe)

Mod de preparare

In aproximativ 8 minute fierbe ouale tari. Clateste-le cu apa rece si decojeste-le. Incinge untul sau margarina si inabuse ceapa rosie curatata si tocata marunt pana devine sticloasa. Presara cu faina, prajeste-o, dupa care adauga frisca. Fierbe-o timp de 5 minute si adauga crema de branza. Taie cubulete sunca afumata. Spala condimentele verzi. Pune deoparte cateva frunze de patrunjel pentru decor, toaca restul de patrunjel, impreuna cu ceapa verde. Pune in sos ouale taiate in doua, sunca, caperele si condimentele verzi. Pune totul al fiert.

Mod de servire: Serveste-o cu frunzele de patrunjel puse deoparte. O poti servi cu paine prajita sau cu cartofi fierti.
Alte retete recomandate

Tocanita cu carne de porc

Tocanita cu legume

Tocanita cu pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...