O tocanita buna de te lingi pe degete... buna alaturi de o mamaliguta calda si muraturi.
Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori.
Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Cand pipotele sunt fierte pe jumatate, le scoatem si le lasam la scurs. Supa rezultata o vom folosi la tocanita.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa. Cand ceapa se inmoaie, adugam pipotele si le calim cateva minute impreuna. Punem si ardeiul, amestecam si adaugam frunza de dafin, boia si piper.
Turnam supa si sucul de rosii cat sa acopere pipotele si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, pana supa scade si sosul se ingroasa. Spre final potrivim gustul de sare. Cand mancarea este gata, adaugam patrunjel tocat. Pofta buna!!
N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...
Mic dejunOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj