Tochitura din maruntaie de pui

Se apala maruntaiele de pui si se acopera cu apa, apoi se pun la fiert cu un praf de sare. n momentul cand da in primul clocot, se spumeaza si se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de maruntaie de pui(inimi
  • pipote si ficatei)
  • o lingura condimente legume deshidratate
  • amestec condimente uscate(usturoi
  • maghiran
  • cimbrisor
  • piper
  • oregano
  • ceapa cimbrisor
  • anason)
  • 9-10 catei de usturoi
  • o lingura pasta de tomate
  • piper
  • 100 ml vin rosu
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se apala maruntaiele de pui si se acopera cu apa, apoi se pun la fiert cu un praf de sare.

n momentul cand da in primul clocot, se spumeaza si se adauga condimentul de legume deshidratate si se lasa sa fiarba la foc domol, pana scade apa la jumatate.

Se scot din supa maruntaiele,se scurg si apoi se pun la prajit in ulei.

Cand incep sa se rumeneasca adaugam vinul rosu, mai lasam putin pe foc mestecand continuu pana scade tot lichidul si adaugam pasta de tomate, usturoiul zdrobit si restul de supa ramas de la fiert.

Se mai lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga si amestecul de condimente aromate, sare si pier daca mai e nevoie.
Alaturi de tochitura se poate servi un piure de cartofi frecat cu putin ulei de masline si cateva ciupercute sotate in ulei de masline.

Pofta buna!

Reteta Tochitura din maruntaie de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu ficatei de pui gasiti aici:

Ficatei gratinati cu sos picant,

Ficatei Cleo,

Salata de ficatei de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca