Tochitura moldoveneasca

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o jumatate ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 250 gr carne proaspata de porc
  • 1 inima de porc
  • 1 lingura de untura de porc
  • 100 gr branza de burduf
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se taie felii subtiri si se lasa deoparte. Ficatul se sterge si se taie cuburi mici, care se pun peste carne. La fel se procedeaza cu inima. Amestecul de carne si organe se acopera cu putina apa calda ca sa se poata inmuia bine, se lasa la foc mic o jumatate de ora, dupa care se pun feliile de rinichi. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se mai lasa zece minute pe foc. Se adauga branza de burduf, se amesteca incet cu o lingura de lemn si apoi se ia de pe foc.
Tochitura se poate servi si fara branza de burduf.

Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete romanesti:

Ciorba radauteana

Tochitura din maruntaie de pui

Tocanita de legume

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...