Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga. Dupa aceea, se dau prin faina, se prajes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete potrivit de mari
  • 250 g ciuperci
  • 250 g ficat prajit
  • 3 linguri de faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie de paine
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • bulion
  • ulei
  • lapte

Mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga.

Dupa aceea, se dau prin faina, se prajesc in ulei incins si se lasa din nou sa se scurga de grasime pe o alta hartie pergament.

Vinetele se scobesc apoi cu o lingura, iar miezul se aseaza intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, si se introduce la cuptor.

Se umplu vinetele cu o compozitie preparata din ciupercile calite, amestecate cu miezul vinetelor, un catel de usturoi pisat, ficatul taiat marunt, ceapa tocata si calita, patrunjelul tocat de asemenea marunt si o felie de miez de paine, inmuiata in lapte si stoarsa bine.

Se toarna deasupra bulion si se lasa vasul la cuptor timp de 15 minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii