Cartofi ardelenesti

Se taie ceapa si partea alba de la praz felii foarte subtiri,slanina din cap de piept se taie cuburi mici si impreuna se pun in cratita pe foc mic,ame

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg cartofi
  • un praz
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 1/2ceasca lapte
  • 100g slanina
  • patrunjel verde
  • cimbru

Mod de preparare

Se taie ceapa si partea alba de la praz felii foarte subtiri,slanina din cap de piept se taie cuburi mici si impreuna se pun in cratita pe foc mic,amestecand pana se rumenesc usor.Se adauga cartofii cruzi,taiati felii subtiri,sare,piper,cimbru si o ceasca si jumatate cu laptele si jumatate ceasca cu apa,se introduce vasul in cuptor sa fiarba si sa scada.
Se servesc cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...