Cartofi cu ciuperci si smantana

Pentru cartofi cu ciuperci si smantana se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 linguri untura
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca zeama de ciuperci
  • 5 oua
  • verdeata
  • cateva foi de ceapa verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru cartofi cu ciuperci si smantana se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smantana, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet. Se pun deasupra 4 oua rascoapte taiate in felii subtiri sau trecute prin masina. Peste oua se pun ciupercile prajite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smantana amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rastoarna pe farfurie.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca