Cartofi frantuzesti

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amestec

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval sau emmenthal
  • 1-2 oua (optional)
  • piper alb
  • un varf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul in doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190°C; se gratineaza timp de 30 de minute.
Se servesc de preferinta calzi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa