Cartofi la cuptor

Cartofii in coaja se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se pun apoi pe o tava si se coc intre 60 si 90 de minute. Se taie apoi fiecare cartof

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 300 ml smantana
  • 1 ceapa verde tocata

Mod de preparare

Cartofii in coaja se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se pun apoi pe o tava si se coc intre 60 si 90 de minute. Se taie apoi fiecare cartof in 6 bucati, pe lung, se unge cu ulei si se presara cu sare. Se pun din nou la cuptor si se mai lasa 10 minute la rumenit. Separat, se amesteca ceapa verde tocata marunt cu smantana si e sareaza.


Se servesc cartofii fierbinti cu sosul de smantana.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Chiftele Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...