Cartofi umpluti cu carne macra

Pentru cartofi umpluti cu carne macra dati prin masina de tocat carnea, verdeata, tocati fin ceapa si auriti-o putin in ulei fierbinte.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
  • 50 g de unt
  • o ceapa
  • 250 g de carne macra
  • 3 linguri de ulei
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors
  • 1 ou
  • 100 ml de apa sau supa limpede de carne
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Pentru cartofi umpluti cu carne macra dati prin masina de tocat carnea, verdeata, tocati fin ceapa si auriti-o putin in ulei fierbinte. Puneti carnea si verdeata in tigaie cu ceapa si amestecati incet la foc mic pana cand tocatura devine albicioasa. Luati vasul de pe foc, adaugati miezul de paine, oul batut ca pentru omleta, sare si piper. Curatati cartofii de coaja si cu un cutit foarte bine ascutit scoateti-le o parte din miez, lasindu-i ca niste pahare cu marginea groasa de 1,5 - 2 cm. Umpleti cartofii cu tocatura si asezati-i intr-o tava sau craticioara. Peste faina puneti cite putina apa ori supa, amestecand mereu. Turnati incet sosul peste cartofi si dati tava la cuptorul fierbinte cu foc potrivit pentru o ora. Adaugati in tava cite putina apa, pentru ca sosul sa nu se arda.


Serviti cartofii cu salata verde

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...