Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste; apa se indeparteaza. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si se da prin masina de tocat impreuna cu cartofii. Se amesteca cu 75 g faina, ou, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia se modeleaza sub forma de chiftele de marime potrivita, care se prajesc in ulei. Sosul de lamaie se prepara din suc de lamaie, faina dizolvata in lapte si sare, amestecandu-se continuu. Se fierbe 5 minute. Chiftelele se servesc cu sosul de lamaie.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie se servesc calzi.
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti