Crema din cartofi

Crema din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 800 ml sau 800 ml apa si 2 cuburi MAGGI de vita
  • cartofi - 500 g
  • lapte - 100 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • paine alba - 150 g
  • margarina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crema din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se opareste si se scurge de apa. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina. Se prepara supa de oase. Ceapa si cartofii se inabusa in 25 g margarina. Se adauga supa de oase si se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Dupa ce cartofii au fiert, se paseaza. Se amesteca laptele cu galbenusurile si sarea, se adauga la crema si se mai fierb 5 minute. Deasupra se pun crutoane de paine.

Crema din cartofi se serveste fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii