Galuste cu prune si pesmet

Pentru galuste cu prune si pesmet cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, in coaja si se toaca cu masina. Prunele se spala si se scot samburii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1
  • 2 kg:
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 250 g
  • pesmet - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • scortisoara macinata - 3 g
  • prune - 700 g
  • ulei - 200 ml
  • sare - 10 g

Mod de preparare

Pentru galuste cu prune si pesmet cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, in coaja si se toaca cu masina. Prunele se spala si se scot samburii. Cartofii, faina, ouale si sarea se amesteca si se framanta, obtinandu-se o coca din care se intinde o foaie mai groasa, se taie patrate si in fiecare patrat se aseaza cate o pruna. Se inveleste pruna si se modeleaza in forma rotunda. Galustele astfel pregatite se fierb in apa cca 10 minute. Pesmetul se rumeneste in ulei. Galustele cu prune se trec prin pesmet, se presara zaharul farin si scortisoara.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...