Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere. Ii fierbem bine, pana se i
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Ii punem sa fiarba in atata apa rece cu sare, cat sa ii acopere.
Ii fierbem bine, pana se inmoaie, ii zdrobim si treptat incorporam faina, amestecand continuu, dar nu luam jos de pe foc.
Punem atata faina, cat cuprind cartofii.
Amestecam bine si continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Ceapa se toaca marunt si o calim in ulei.
Punem compozitia intr-o farfurie intinsa si presam cu podul palmei, pana cand obtinem o grosime de un deget, stropim cu uleiul in care s-a calit ceapa si formam cu lingura galuste, care se pot servi ca si fel de baza cu smantana, dupa ce le-am rumenit putin in tigaie.
Se mai pot servi ca si garnitura langa carnea de vanat.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie...
Reteta de crinkles cu portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj