Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.
Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg, se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se dau pe razatoarea mare sau piseaza. Se adauga 2 galbenusuri si incepe sa se framante aluatul. Se adauga faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele de aproximativ 2 cm, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata.
Pentru sos se incinge uleiul, se adauga ceapa, pasta de rosii iar la sfarsit sunca sau muschiuletul, se condimenteaza cu sare si putin marar tocat marunt. Se adauga putina apa daca este nevoie si se lasa 10-15 minute la foc mic.
Gnochi se servesc calzi, cu mozzarella sau parmezan.
Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti