Gogosele de cartofi

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1-2 oua
  • 200 g sunca
  • 2 linguri grasime
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o coca mai tare. Se lasa la dospit. Se intinde apoi o foaie groasa cam de ½ cm. Pe jumatate din foaie se asaza din loc in loc, gramajoare de sunca sau parizer taiate marunt. Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste cea cu gramajoarele. Se taie cu un pahar si se prajesc in ulei sau in grasime incinsa. Gogoselele de cartofi se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura la fripturi, soteuri etc. Umplutura se poate prepara si din ciuperci, zarzavat, mazare, carne etc. se pot prepara gogosele neumplute din aceeasi coca mai moale, care se ia cu lingurita si se prajeste in grasime multa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...