Gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi

Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi fierti in coaja
  • 4 oua fierte
  • 200g telemea de oaie
  • 250g smantana
  • putin unt
  • marar
  • 5 catei usturoi
  • condimente (sare
  • piper
  • boia iute).

Mod de preparare

Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua. Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. . Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast. Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.

 


Se serveste fierbinte, cu smantana amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin. Pentru infometati, acest fel de mancare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...