Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia
Pentru gratin de cartofi la cuptor cu oua si branzeturi se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se presara 1/2 din branza rasa, 1/2 din condimente, strat felli cartofi, felii oua. Separat, se amesteca smantana cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. . Se presara cu restul de branza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast. Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute pana cand prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, cu smantana amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin. Pentru infometati, acest fel de mancare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.
Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...
Desert prajitura pufoasa cu visine si cireseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj