Hamburger cu carne de vita

1. Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge de apa iar apoi se taie in bucatele. 2. Se toaca prin masina de tocat cu sita marunta,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • chifle
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 galbenus de ou
  • salata
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • maioneza
  • ceapa
  • ketchup
  • rosii
  • ceapa rosie

Mod de preparare

1. Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge de apa iar apoi se taie in bucatele.

2. Se toaca prin masina de tocat cu sita marunta, carnea impreuna cu ceapa si usturoiul.

3. Se trece carnea de doua ori prin masina de tocat, iar apoi se pune intr-un castron mare.

4. Se adauga sosul Worcester, zaharul, galbenusul, jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt, sarea si piperul.

5. Se amesteca bine, iar apoi se pune castronul in frigider pentru cateva ore (este recomandat sa stea pe perioada noptii)

6. Se formeaza din carnea tocata, chifle de circa 4 cm, dupa care se tocesc.

7. Chiftelele astfel pregatite se pun pe gratar sau in tigaie si se frig bine pe ambele parti.

8. Taiati chiflele in doua, ungeti daca doriti cu maioneza si asezati chifteaua de carne fripta.

9. Peste chifteaua de carne puneti felii de rosii, salata, ceapa, iar apoi mustar, ketchup si maioneza dupa gust.

10. Se pune partea deasupra a chiflei.
Se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...