Iahnie de cartofi cu ceapa si patrunjel

Iahnia de cartofi cu ceapa si patrunjel este o mancare de cartofi delicioasa. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 1
  • 3 kg
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 30 g
  • ceapa - 400 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Iahnia de cartofi cu ceapa si patrunjel este o mancare de cartofi delicioasa. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Cartofii se inabusa in 250 ml apa si 75 ml ulei si se aseaza pe un platou. in 25 ml ulei si 50 ml apa se inabusa ceapa in care s-a adaugat boia de ardei si 500 ml apa. Se fierb 5-7 minute, apoi se adauga cartofii si se continua fierberea. Spre sfarsit, se pune pasta de tomate, se presara sarea si se mai fierbe 5 minute. Se ia vasul de pe foc si la iahnia de cartofi se adauga patrunjel verde.

Iahnia de cartofi cu ceapa si patrunjel se serveste cald sau rece.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii