Musaca de cartofi si dovlecei

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g carne tocata (amestec)
  • 2 linguri bulion
  • 1 conserva rosii (850 ml)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 600 g cartofi
  • 500 g dovlecei
  • 100 g branza feta
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o lingura de ulei incins. Adaugati carnea si prajiti-o pana devine crocanta. Amestecati bulionul cu oregano, rosiile si sucul din conserva, apoi lasati totul sa fiarba timp de 20 minute, fara capac. Spalati si tocati patrunjelul. Adaugati-l la amestec, cu sare si piper.

2. Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i felii subtiri. Aranjati-le una langa alta pe o tava unsa cu ulei. Presarati-le cu 2 linguri ulei, apoi dati-le 10 minute la cuptor. Scoateti tava din cuptor si reduceti temperatura pana la 180 grade C.

3. Spalati si curatati dovleceii, apoi taiati-i felii. Puneti 1/3 din cantitatea de cartofi copti intr-o forma de sufleu, puneti deasupra jumatate din umplutura cu carne tocata, apoi feliile de dovlecei. Faramitati si presarati 50 g branza feta pe deasupra. Puneti si restul de ingrediente, ultimul strat fiind cel cu cartofi copti.

4. Topiti untul, presarati faina si amestecati. Turnati laptele si fierbeti sosul 10 minute, cu sare, piper si nucsoara. Turnati sosul si coaceti musacaua 45 de minute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...