Budinca cu ciuperci

Budinca cu ciuperci poate inlocui cu succes orice masa care contine carne si poate fi la fel de delicioasa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1/2 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • margarina sau ulei
  • 50 g ceapa
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 lingurita de sare
  • un varf de cutit piper
  • 200 ml smantana
  • 150 g franzela
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina
  • 4 oua mari sau 5 oua mijlocii
  • 100 g cascaval sau branza telemea

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile curatate de resturile de pamant si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela inmuiata in lapte (pana cand il absoarbe in intregime) si, apoi, branza rasa, zdrobita bine cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu ati pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se rastoarna intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Cratita se pune pe o tava cu apa fierbinte si se coace in cuptorul incalzit bine. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan.


Budinca se serveste fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...