Champignoane pe gratar

Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin, incing bine un gratar de fonta , si le pun. Le frig repede , si presar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci (champignon)
  • mujdei: trei catei de usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ceva ardei uscat-dulce
  • o lingurita de zahar brun si apa minerala

Mod de preparare

Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin,

incing bine un gratar de fonta , si le pun.

Le frig repede , si presar un praf de sare.

Cum e gata fiecare bucata, o pun repede intr-un vas de sticla, sub capac, si incerc sa le iau fara sa se scurga sucul din ele.

Intre timp pregatesc un mujdei din trei catei de usturoi, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, sare, ceva ardei uscat-dulce,o lingurita de zahar brun si apa minerala.

Amestec o lingura mare de mujdei cu feliile fripte. Ideea e ca sucul lasat de ciuperci , care are un gustul ala de fript si ciuperca, sa se indulceasca cu zaharul brun, dandu-i o tenta de caramel, iar usturoiul se distinge separat , fara sa patrunda in felii.


Pofta buna!

Reteta Champignoane pe gratar a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Chiftele de ciuperci,

Clatite cu ciuperci,

Ciuperci umplute cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide