Champignoane pe gratar

Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin, incing bine un gratar de fonta , si le pun. Le frig repede , si presar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci (champignon)
  • mujdei: trei catei de usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ceva ardei uscat-dulce
  • o lingurita de zahar brun si apa minerala

Mod de preparare

Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin,

incing bine un gratar de fonta , si le pun.

Le frig repede , si presar un praf de sare.

Cum e gata fiecare bucata, o pun repede intr-un vas de sticla, sub capac, si incerc sa le iau fara sa se scurga sucul din ele.

Intre timp pregatesc un mujdei din trei catei de usturoi, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, sare, ceva ardei uscat-dulce,o lingurita de zahar brun si apa minerala.

Amestec o lingura mare de mujdei cu feliile fripte. Ideea e ca sucul lasat de ciuperci , care are un gustul ala de fript si ciuperca, sa se indulceasca cu zaharul brun, dandu-i o tenta de caramel, iar usturoiul se distinge separat , fara sa patrunda in felii.


Pofta buna!

Reteta Champignoane pe gratar a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Chiftele de ciuperci,

Clatite cu ciuperci,

Ciuperci umplute cu spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...