Ciuperci in sos de vin

Ciupercile in sos de vin sunt usor de preparat. Gasiti aceasta mancare cu ciuperci pe culinar.ro, alaturi de multe alte retete cu ciuperci si legume.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita cimbru
  • 250 ml vin rosu
  • 4 foi de dafin
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala ciupercile, apoi se scurg de apa si se taie feliute. Se caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu morcovii dati pe razatoare, in unt. Se adauga apoi ciupercile, foile de dafin, cimbrul si se calesc la foc mic, pana se evapora toata zeama lasata de ciuperci. Se toarna vinul, se potriveste la gust de sare si piper si se mai lasa 10 minute la foc mic.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete cu ciuperci:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ciuperci la cuptor
Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa