Coltunasi cu ciuperci

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute. Separa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu apa
  • 500 g ciuperci
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • smantana

Mod de preparare

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute.

Separat, spalati sub jet de apa rece ciupercile, apoi puneti-le la fiert intr-un vas de teflon pe foc domol, timp de 15 minute.

Lasati-le sa se raceasca, treceti-le prin masina de tocat carne si combinati-le cu oua, sare si piper.

Din aluat, intindeti foi subtiri, taiati-le in patrate mici si puneti in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita din umplutura si se lipesc marginile in triunghi, pre-

sand bine cu degetele ude.

Puneti-i intr-un vas cu apa ce clocoteste.

Cand se ridica la suprafata, luati-i cu o spumiera, asezati-i pe platou si stropiti-i cu unt fierbinte.

Aduceti coltunasii la masa acoperiti cu smantana.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca