Coltunasi cu ciuperci

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute. Separa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu apa
  • 500 g ciuperci
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • smantana

Mod de preparare

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute.

Separat, spalati sub jet de apa rece ciupercile, apoi puneti-le la fiert intr-un vas de teflon pe foc domol, timp de 15 minute.

Lasati-le sa se raceasca, treceti-le prin masina de tocat carne si combinati-le cu oua, sare si piper.

Din aluat, intindeti foi subtiri, taiati-le in patrate mici si puneti in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita din umplutura si se lipesc marginile in triunghi, pre-

sand bine cu degetele ude.

Puneti-i intr-un vas cu apa ce clocoteste.

Cand se ridica la suprafata, luati-i cu o spumiera, asezati-i pe platou si stropiti-i cu unt fierbinte.

Aduceti coltunasii la masa acoperiti cu smantana.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide