Escalop cu ciuperci si sos de vin

Se spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina si se prajesc in unt, la c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de bulion
  • 8 linguri de faina
  • 2 cani de supa de oase
  • un morcov
  • un pahar de vin rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina si se prajesc in unt, la care se adauga si trei linguri de apa. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se acopera cu un capac, sa se mentina calde.

Se curata ceapa si se taie solzisori. Se pune la calit in tigaia incinsa impreuna cu usturoiul curatat si taiat in jumatati. Se adauga morcovul taiat in bucatele si faina. Cand legumele incep sa se inmoaie si faina sa se rumeneasca, se stinge cu o cana de supa de oase in care s-a desfacut bulionul. Se adauga bucatile de carne si se acopera vasul, lasand sa fiarba inabusit pentru aproximativ 20 de minute. Ciupercile se spala si se taie marunt. Se adauga peste carne impreuna cu un pahar de vin rosu, cand aceasta este aproape gata. Se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru.
Se serveste cald, cu piure de cartofi.

Alte retete mincare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca