Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti b
Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti bine de apa ciupercile, apoi taiati-le in feliute de circa 3-4mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa, dupa care caliti-o 2-3 minute in 50ml ulei. Adaugati ciupercile, cimbrul, piperul, busuiocul, jumatate din legatura de patrunjel si potriviti de sare. Lasati sa se caleasca la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Intindeti din aluat 2 lipii cu diametrul de circa 25cm si grosimea de circa 6-7mm, apoi impartiti in mod egal ciupercile pe cele doua foi de aluat. Coaceti lipiile in cuptorul incins pana cand acestea se rumenesc bine.
Dupa ce le-ati scos din cuptor presarati imediat branza maruntita, patrunjelul ramas, tocat marunt si stropiti-le cu uleiul de masline ramas.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Sote de ciuperci de post
Supa de ciuperci
Pentru ca nu ma pricep sa fac altfel de cadouri decat din cele dulci, am mesterit un tortulet pentru bunul nostru prieten...
Desert tort AlinOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj