Orez cu ciuperci

Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in unt intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. orez cu bob lung
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cana cu vin alb
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • si condimente pt. orez care sa contina curcumina
  • nucsoara
  • coriandru

Mod de preparare

Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in unt intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciupercile taiate si ele (nu foarte marunt). Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul cu supa sau apa, se condimenteaza si se baga la cuptor.
Se poate servi ca atare sau cu pui.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!