Crap umplut cu nuci (la cuptor)

Cu o seara inainte am curatat pestele l-am frecat cu sare, piper, menta si salvie l-am invelit in folie si l-am lasat peste noapte la frigider. Ceapa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap de 1
  • 5-2 kg curatat de cap si intestine
  • 2 oua
  • 200 gr nuci
  • 2 maini stafide
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • menta
  • salvie
  • cateva frunze de varza
  • 2 rosii

Mod de preparare

Cu o seara inainte am curatat pestele l-am frecat cu sare, piper, menta si salvie l-am invelit in folie si l-am lasat peste noapte la frigider.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei, apoi, cand e sticloasa, se adauga nucile zdrobite, stafidele, 1 lingurita piper, 2 lingurite sare si se amesteca bine.

Se caleste totul inca 4-5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga ouale, amestecand bine pana se obtine o pasta omogena.

Cu acesta pasta se umple crapul, iar apoi se coase.

L-am asezat pe un pat de varza si rosii, in capat i-am infipt un sfert de mar si l-am dat la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute.
Se serveste cald, cu o garnitura de legume sau cartofi.

Pofta buna!

Reteta Crap umplut cu nuci (la cuptor) a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta cu crap gasiti aici: Crap la cuptor in sos de vin si usturoi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...