Crap umplut cu nuci (la cuptor)

Cu o seara inainte am curatat pestele l-am frecat cu sare, piper, menta si salvie l-am invelit in folie si l-am lasat peste noapte la frigider. Ceapa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap de 1
  • 5-2 kg curatat de cap si intestine
  • 2 oua
  • 200 gr nuci
  • 2 maini stafide
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • menta
  • salvie
  • cateva frunze de varza
  • 2 rosii

Mod de preparare

Cu o seara inainte am curatat pestele l-am frecat cu sare, piper, menta si salvie l-am invelit in folie si l-am lasat peste noapte la frigider.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei, apoi, cand e sticloasa, se adauga nucile zdrobite, stafidele, 1 lingurita piper, 2 lingurite sare si se amesteca bine.

Se caleste totul inca 4-5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga ouale, amestecand bine pana se obtine o pasta omogena.

Cu acesta pasta se umple crapul, iar apoi se coase.

L-am asezat pe un pat de varza si rosii, in capat i-am infipt un sfert de mar si l-am dat la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute.
Se serveste cald, cu o garnitura de legume sau cartofi.

Pofta buna!

Reteta Crap umplut cu nuci (la cuptor) a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta cu crap gasiti aici: Crap la cuptor in sos de vin si usturoi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!