Curry cu creveti

Pe foc iute se calesc crevetii, se adauga usturoiul, vinul si kechup-ul, se pune capacul, se face focul putin mai mic si se lasa sa fiarba cam 2 min.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g creveti - curatati
  • 1/2 lingura ulei
  • 1 lingura usturoi pisat / tocat marunt
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingura ketchup sau piure de rosii
  • 2 linguri unt (20-25g)
  • 1 lingurita plina cu praf de curry
  • 1 lingurita instant pt. supa
  • 200ml lapte fierbinte
  • 50g ciuperci
  • 2 lingurite amidon (*)
  • 2 lingurita apa
  • sare
  • piper
  • garam masala (optional)
  • (*) In loc de amidon se poate folosi 1 lingura plina de faina care se va adauga impreuna cu praful de curry

Mod de preparare

Pe foc iute se calesc crevetii, se adauga usturoiul, vinul si kechup-ul, se pune capacul, se face focul putin mai mic si se lasa sa fiarba cam 2 min.

Se scot crevetii (fara sos), iar sosul se toarna peste lapte.

In aceeasi tigaie se topeste untul, se calesc ciupercile, se adauga praful de curry si cel pentru supa si laptele amestecat cu sosul ramas de la creveti si se da in cateva clocote.

Se dizolva amidonul in apa. Se readuc crevetii in cratita, se dau intr-un clocot, se da cratita deoparte si se toarna amidonul dizolvat, se pune din nou pe foc si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, amestecand, ca sa se lege putin sosul.

Se adauga sare si piper dupa gust. Se inchide focul si se presara putin praf de garam masala pentru aroma.


Pofta buna!

Se pot servi cu putin spanac fiert si rosioara.

Reteta Curry cu creveti a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!