Fettuccine cu fructe de mare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr paste
  • 150 gr fructe de mare
  • 100 ml vin alb
  • o lingura ulei
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita oregano
  • o conserva rosii in suc propriu

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, de preferat sa ramana al dente. Separat, intr-o tigaie se caleste putin usturoiul in ulei, se adauga fructele de mare care se trag in tigaie cam un minut impreuna cu usturoiul, dupa care se stinge cu vin alb. Se adauga rosii cu tot cu sucul lor si putina apa din oala in care fierb pastele. Se lasa la fiert pana sosul capata o consistenta potrivita dupa care se adauga, spre final, oregano, sarea si piperul dupa gust. Se scot pastele din apa si se adauga la sos. Se mai lasa pe foc vreo 3-4 minute pana absorb o buna parte din sos.


Se aseaza pe farfurie si se orneaza cu patrunjel tocat marunt.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii