Midii in sos alb

Se fierb midiile impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un litru de vin. Separat se prepara un sos alb din 25 gr unt si o lingura cu faina subtiat cu z

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de midii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 1 ou
  • 25 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 jumatate pahar cu lapte
  • 1 lingura cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 1 l vin alb

Mod de preparare

Se fierb midiile impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un litru de vin. Separat se prepara un sos alb din 25 gr unt si o lingura cu faina subtiat cu zeama din care au fiert midiile si cu lapte. Se adauga galbenusul de ou, sare, se amesteca si se adauga si o lingura cu cascaval ras pe razatoarea mica. Se pune sosul peste midii si se presara deasupra patrunjel tocata marunt.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Pastrav la cuptor

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca