Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu pui la cuptor aveti nevoie de carne de pui, creveti, cartofi si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne de pui (eu am avut piept de pui)
  • 10 bucati de creveti
  • 3 cartofi mari
  • condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • marghiran
  • cimbru
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 3 linguri de catina proaspata sau congelata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de pui la cuptor mai intai pregatim bucatile de pui. Intr-un vas care merge la cuptor punem uleiul, usturoiul si catina zdrobite,condimentele, sosul de soia, boia, sare, piper si ungem puiul cu acest amestec. Punem capacul si lasam la frigider aproximativ 1h.

Intre timp curatam cartofii de coaja, ii taiem in bucati potrivite si ii ungem cu un amestec de ulei, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de boia, condimente la alegere (eu am pus amestec de busuioc, oregano, cimbru). Scoatem vasul de la frigider, adaugam cartofii, punem capacul si lasam la cuptor aproximativ 45min pana cand cartofii sunt facuti.

Puteti sa lasati 30min cu capacul pus si restul de timp pana la preparare completa fara capac pentru a avea cartofii rumeni.


Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina se serveste cald alaturi de salata preferata, in cazul nostru salata de sfecla rosie preparata ieri. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca