Scoici gatite simplu si gustos

Se amesteca pe foc mic in lingura de ulei la care se adauga zeama de lamaie ceapa, usturoiul si patrunjelul bine maruntite timp de 10 minute. In retet

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de scoici proaspete
  • jumatate de ceapa
  • un catel de usturoi
  • cateva tije de patrunjel
  • jumatate de lamaie
  • o lingura de supa de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca pe foc mic in lingura de ulei la care se adauga zeama de lamaie ceapa, usturoiul si patrunjelul bine maruntite timp de 10 minute.

In reteta originala se adauga scoicile intregi la foc mare pentru a se deschide, dar eu am copil mic si operatiunea asta am facut-o separat, in amestecul de mai sus adaugand scoicile gata curatate pe care le-am lasat cateva minute, amestecandu-le des.


Reteta este extrem de simpla si foaaarte gustoasa. Acum am pus ceapa si usturoi verde, dar maine adaug si niste usturoi uscat, pentru ca imi place gustul mai pregnant (nu aveam acum).

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...