O reteta de paste, originala din Sicilia ce poarta numele de "Spaghetti al nero di seppia con gamberetti flambate al cognac e pomodorini"
Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se coloreze prea tare.
Adaugam crevetii, amestecam si ii gatim bine. Stoarcem peste continut sucul de lamaie adaugam si rosiile cherry, apoi, inainte de a lua tigaia de pe foc, turnam paharul de cognac si flambam. Scurgem spaghetele si le amestecam cu crevetii si rosile cherry.
Adaugam la final ultima lingura de ulei pentru a oferi un aspect lucios, apoi punem si patrunjelul tocat.
Se decoreaza cu felii de lamaie si busuioc deasupra si se servesc alaturi de un pahar de vin alb.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...
Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj