Ardei copti cu smantana

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei
  • ceapa
  • smintana
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita se rumensc 2 cepe in putin ulei, peste ceapa se pun bucatile de ardei copt cu o 250 ml. de apa si se da intr-un clocot; se poate adauga o lingurita de concentrat de supa de legume. Separat, se face un amestec de 250-500 g de smantina cu o lingura, doua de faina si apa (se face de consistenta unui sos), care se toarna peste amestecul de ardei cu ceapa, care clocoteste. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda, maxim 10 minute. Se poate orna cu verdeata(marar sau patrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...