Ardei umpluti cu orez (dietetici)

Carnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare si ulei. Ardeii se spala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 ardei grasi
  • 150 g carne
  • 1 ceapa mica
  • 4 rosii
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 fir de cimbru
  • ulei

Mod de preparare

Carnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare si ulei.

Ardeii se spala sub jet de apa rece, se curata de

cotor, se oparesc in apa clocotita si se umplu cu compozitia pregatita.

Se prepara un sos (fiert pe foc iute cam 10 minute) din rosii fierte, pasirate, si patrunjel verde, tocat marunt.

Apoi se adauga zaharul si putin ulei, dupa care se toarna

intr-o tava.

In acest sos se asaza ardeii umpluti si se lasa la cuptor circa 45 de minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

retete dietetice,

retete salate,

Retete vegetariene

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...