Ardei umpluti cu orez si marar

Pentru ardei umpluti cu orez si marar ardeii de marime potrivita, se spala, se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ardei gras proaspat - 10 bucati (900 g)
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • ulei - 125 ml
  • orez - 125 g
  • ceapa - 200 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu orez si marar ardeii de marime potrivita, se spala, se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul si mararul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga orez, 250 ml apa, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se amesteca continuu pentru a nu se lipi. La racire se adauga 1 din cantitatea de marar si 1 din patrunjelul verde. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita cu gura in sus. Se prepara sosul din ulei, pasta de tomate, apa, sare, piper si se fierb la foc mic. Dupa fierbere, se introduc la cuptor 10 minute. Deasupra se presara marar verde si patrunjel.

Ardeii umpluti cu orez si marar se servesc cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca