Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele. Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici
Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele.
Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici).
Intre timp am tocat o ceapa si am pus-o la calit cu ulei de masline.
Am taiat usturoiul si l-am adaugat la ceapa calita.
Am taiat o rosie mare si am adaugat-o la ceapa.
Am adaugat apoi bamele si un pahar de suc de rosii (daca nu ajunge, se mai poate adauga un pic, trebuie sa acopere 3/4 bamele), sare, piper si zaharul.
Le-am fiert la foc mare pina au dat in clocot, apoi le-am acoperit si am lasat vreo jumatate de ora pe foc mic, pina s-au inmuiat bamele.
Le-am servit cu snitel natur de purcelus.
Pofta buna!
Reteta Bame cu rosii a fost propusa de Corinnel pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Musaca de legume,
Cartofi si legume gratinate
Prin frigider tot cate putina sunca, salam uscat, cate putina branza de burduf si ementaler. Andrei cere mare si tare paste...
Farfalle la tigaieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj