Bame cu rosii

Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele. Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg bame
  • aprox
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie mare
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar (optional)

Mod de preparare

Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele.

Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici).

Intre timp am tocat o ceapa si am pus-o la calit cu ulei de masline.

Am taiat usturoiul si l-am adaugat la ceapa calita.

Am taiat o rosie mare si am adaugat-o la ceapa.

Am adaugat apoi bamele si un pahar de suc de rosii (daca nu ajunge, se mai poate adauga un pic, trebuie sa acopere 3/4 bamele), sare, piper si zaharul.

Le-am fiert la foc mare pina au dat in clocot, apoi le-am acoperit si am lasat vreo jumatate de ora pe foc mic, pina s-au inmuiat bamele.


Le-am servit cu snitel natur de purcelus.

Pofta buna!

Reteta Bame cu rosii a fost propusa de Corinnel pe forum culinar.ro

Alte retete cu legume gasiti aici:

Musaca de legume,

Cartofi si legume gratinate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...