Bame in sos tomat

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara. Intre timp, se curata ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de bame
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • 6 linguri de bulion
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de otet
  • un pahar de vin rosu
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie in cubulete. Se pune ceapa la calit in patru linguri de ulei impreuna cu usturoiul taiat in jumatati si se adauga ardeiul. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se toarna bulionul, desfacut intr-o cana cu supa de oase. Se potriveste de sare si piper si se acopera, lasand sa fiarba inabusit.
Alte preparate culinare recomandate

Musaca de vinete

Iahnie de fasole

Legume la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...