Budinca de broccoli si porumb

Se desface broccoli in bucatele si se tine in apa clocotita si sarata timp de cateva minute. Dupa ce s-a scurs si s-a racit, se taie felii. Separat,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr broccoli
  • 400 gr porumb boabe
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr telemea
  • 1 jumatate lingurita enibahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desface broccoli in bucatele si se tine in apa clocotita si sarata timp de cateva minute. Dupa ce s-a scurs si s-a racit, se taie felii. Separat, se caleste ceapa, se adauga faina si se lasa la rumenit. Se toarna treptat laptele si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce amestecul s-a ingrosat, se ia de pe foc, se lasa la racit cateva minute, apoi se adauga ouale si telemeaua. Se adauga broccoli, boabele de porumb, sare, piper si enibaharul. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei. Se pune la bain-marie in cuptor, pentru o ora.


Se serveste atat calda cat si rece.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Mancare de mazare Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...