Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos
Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos alb intre timp, din unt, lapte si faina. Se adauga in sos galbenusurile, dovleceii, sare si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca bine si se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna apoi intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptorul incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute la copt.
Se serveste imediat.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Cozonac moldovenesc
Chiftele
Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...
Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura