Budinca de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei tineri
  • 200 gr cascaval sau branza telemea
  • 100 gr unt
  • 3-4 oua
  • 100 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos alb intre timp, din unt, lapte si faina. Se adauga in sos galbenusurile, dovleceii, sare si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca bine si se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna apoi intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptorul incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute la copt.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Cozonac moldovenesc

Chiftele

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau...

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii