Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos
Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos alb intre timp, din unt, lapte si faina. Se adauga in sos galbenusurile, dovleceii, sare si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca bine si se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna apoi intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptorul incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute la copt.
Se serveste imediat.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Cozonac moldovenesc
Chiftele
O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau...
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulceDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri