Budinca de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei tineri
  • 200 gr cascaval sau branza telemea
  • 100 gr unt
  • 3-4 oua
  • 100 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Se prepara un sos alb intre timp, din unt, lapte si faina. Se adauga in sos galbenusurile, dovleceii, sare si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca bine si se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna apoi intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptorul incins si se lasa aproximativ 20-25 de minute la copt.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Cozonac moldovenesc

Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca