Budinca de legume

Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furcul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg legume de sezon
  • 1 cana de lapte dulce
  • 2 linguri de smantana
  • 2 oua intregi
  • 100 g cascaval ras
  • 3 linguri de unt
  • sare

Mod de preparare

Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furculita. Se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu un sos alb facut din : doua linguri de unt care se inmoaie intr-o cratita pe foc mic, se adauga doua linguri de faina, se omogenizeaza si se subtiaza cu lapte dulce. Sosul se fierbe cateva minute, se raceste si se condimenteaza cu sare si piper macinat, cat mai este cald, sosul se ingroasa cu doua galbenusuri, apoi se rastoarna peste legume. Amestecul se omogenizeaza si se subtiaza cu doua linguri de smantana. Se acopera totul cu albusurile batute spuma, se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se acopera cu cascaval ras si se rumeneste in cuptorul cald, trei sferturi de ora.

Se serveste calda, cu smantana sau cu sos picant de rosii.

Alte retete mincare recomandate

Ghiveci de legume

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...