Budinca de varza

Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si ames

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 ardei gras
  • 2 carnaciori picanti
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte
  • 100 gr gris
  • 100 gr cascaval
  • ulei
  • sare
  • unt

Mod de preparare

Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si amesteca-l cu grisul. Lasa sa se raceasca, dupa care incorporeaza galbenusurile. incinge putin ulei si caleste ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si carnaciorii. Cand sunt gata, incorporeaza amestecul de gris si adauga varza. Bate spuma albusurile si amesteca totul cu cascavalul ras. Drege gustul de sare. Unge un vas de copt cu unt si toarna tot amestecul in el. Da la cuptor la foc moderat, 35 de minute.
Alte retete culinare:

Ardei umpluti Placinta de dovleac Mancare de mazare Varza murata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...