Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si ames
Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si amesteca-l cu grisul. Lasa sa se raceasca, dupa care incorporeaza galbenusurile. incinge putin ulei si caleste ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si carnaciorii. Cand sunt gata, incorporeaza amestecul de gris si adauga varza. Bate spuma albusurile si amesteca totul cu cascavalul ras. Drege gustul de sare. Unge un vas de copt cu unt si toarna tot amestecul in el. Da la cuptor la foc moderat, 35 de minute.
Alte retete culinare:
Ardei umpluti Placinta de dovleac Mancare de mazare Varza murata
Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul romanPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura