Budinca din legume cu smantana

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conservata - 250 g/150 g
  • cartofi 400 g
  • morcovi 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • varza alba - 200 g
  • ceapa - 100 g
  • unt/margarina - 100 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • smantana - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru foi de clatite:
  • lapte - 100 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • ulei - 30 ml

Mod de preparare

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Apa se indeparteaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe. Apa se indeparteaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. In caz ca se foloseste mazare conservata, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. Din faina, unt (75 g) sau margarina, lapte si sare se prepara un sos la care se adauga oul si smantana. Sosul obtinut se raceste, apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 50 g cascaval ras. Din 50 g faina, 100 ml lapte, ou si sare se pregatesc foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. in tava unsa cu restul de unt se aseaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce la cuptor pana la gratinare.

Budinca din legume cu smantana se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca