Buiurdi

Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • rosii
  • ardei gras
  • brinza telemea de oaie
  • ulei de masline
  • sare
  • ierburi (oregano sau mixi special pentru feta)

Mod de preparare

Rosiile si ardeii se taie marunt.

Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja.

Se stropesc cu ulei de masline, se sareaza, se presara oregano si se dau la cuptor (merge si la microunde, dar scade mai bine la cuptorul aragazului). In ambele cazuri se tin cam 15-20 minute.

Cind sunt fierte, se adauga brinza telemea, o parte farimitata sa se amestece in sos, o parte cuburi de cca 2-3 cm.

Se baga iar la cuptor, cca 10 minute.

Iese mult mai bun cu feta greceasca, are un comportament aparte la cuptor, se topeste si se amesteca bine in sos.
Pofta buna!

Reteta Buiurdi a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza feta: Branza la cuptor cu ardei copt si masline

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...