Buiurdi

Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • rosii
  • ardei gras
  • brinza telemea de oaie
  • ulei de masline
  • sare
  • ierburi (oregano sau mixi special pentru feta)

Mod de preparare

Rosiile si ardeii se taie marunt.

Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja.

Se stropesc cu ulei de masline, se sareaza, se presara oregano si se dau la cuptor (merge si la microunde, dar scade mai bine la cuptorul aragazului). In ambele cazuri se tin cam 15-20 minute.

Cind sunt fierte, se adauga brinza telemea, o parte farimitata sa se amestece in sos, o parte cuburi de cca 2-3 cm.

Se baga iar la cuptor, cca 10 minute.

Iese mult mai bun cu feta greceasca, are un comportament aparte la cuptor, se topeste si se amesteca bine in sos.
Pofta buna!

Reteta Buiurdi a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza feta: Branza la cuptor cu ardei copt si masline

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...