Chiftelele de linte cu lamaie reprezinta o reteta ideala pentru perioada postului. Ele se prepara din ingredientele: linte, lamaie, franzela, faina, ulei, ceapa, patrunjel, zeama de lamie.
Lintea (dupa ce a fost lasata la inmuiat) se spala si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce a fiert, se strecoara si se da prin masina de tocat. Franzela se inmoie in apa si se da prin masina de tocat.
Ceapa se taie, se da prin masina de tocat si se caleste in ulei. Se amesteca ceapa prajita, franzela, patrunjelul, mararul, sarea, piperul si zeama de lamaie. Din acest amestec se fac chiftele, care se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Se servesc fierbinti.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Ciorba de loboda
Drob de pui
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa