Fasolea, ceapa maruntita fin, usturoiul maruntit, cimbrul uscat, sarea si oul se mixeaza bine pana devine ca o pasta. Peste pasta rezultata se adauga
Fasolea, ceapa maruntita fin, usturoiul maruntit, cimbrul uscat, sarea si oul se mixeaza bine pana devine ca o pasta.
Peste pasta rezultata se adauga alunele de padure maruntite si pesmetul.
Se formeaza bilute de marimea unei nuci care se pot praji in ulei.
Eu le-am pus in tava, le-am stropit cu putin ulei si le-am lasat la cuptor la 180°C timp de 30-40 minute pana prind o culoare aurie.
Intre timp am taiat ardeii grasi in fasii, i-am pus in tava, i-am
stropit cu ulei am pus deasupra cateii de usturoi curatati
si taiati in patru. Cand chiftelutele au fost gata le-am scos din cuptor si-am introdus tava cu ardeii grasi la 180°C timp de 45 minute pana au devenit moi.
Am pregatit topping-ul si l-am lasat deoparte. Cand au fost gata si ardeii i-am asezat pe farfurie, deasupra am pus chiftelutele si
le-am stropit cu topping-ul preparat anterior.
Reteta Chiftelute de fasole boabe pe pat de ardei gras a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro