Ciulama de urzici

O mancare de primavara usoara si gustoasa plina de vitamine

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. urzici proaspete
  • 2 linguri Faina de grau
  • 1 fir de Leustean verde
  • 1 Oua
  • Sare
  • 3-4 linguri Ulei de floarea soarelui
  • facultativ 1 catel de Catel de usturoi

Mod de preparare

Se spala in mai multe ape reci urzicile,dupa ce au fost bine curatate . Intr-o oala incapatoare se pun 3 litri de apa si un fir de leustean verde. Cand apa clocoteste se pun urzicile spalate. Se fierb urzicile aprox. 15 minute panacand prinse intre degete se sfarama usor. Se scot urzicile din zeama ,se scurg foarte bine.Se pun intr-un castron impreuna cu 2 linguri de faina si se paseaza cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unui blender de mana. intro cratita se pun 3-4 linguri de ulei. Se asteapta sa se incinga putin apoi se pune compozitia de urzici. Se calesc urzicile amestecand usor apoi se pun 1 1/2 cani din zeama in care au fiert urzicile. Se amesteca bine cu si se lasa sa scada pana la consistenta unei ciulamale. Se pune sare dupa gust. Cine doreste poate pune in mancare si un catel de usturoi ras pentru mai mult gust. Se serveste cu un ou ochi si mamaliguta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...