Cobbler din legume

Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr morcovi
  • 350 gr cartofi
  • 350 gr gulie
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 25 gr unt
  • 25 gr faina
  • 1 lingura mustar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 2 fire praz felii
  • Pentru ornat:
  • 100 gr unt
  • 450 gr faina
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 3 linguri arpagic taiat marunt
  • 175 gr branza
  • 225 ml lapte

Mod de preparare

Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul, apoi faina, mustarul, laptele si smantana. Se omogenizeaza bine si se adauga legumele. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit 10-15 minute. Se adauga prazul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc. Se rastoarna compozitia intr-un vas si se incinge cuptorul. Se freaca untul cu faina pana ce capata aspectul unor firimituri. Se

amesteca ierburile aromatice si branza, se adauga laptele apoi se intinde o foaie de 1,5 cm grosime

din care se decupeaza rondele cu diametrul de 6 cm, care se aranjeaza pe marginea vasului. Se stropeste cu lapte si branza si se introduce vasul in cuptor la copt, pentru 20-30 de minute.


Se serveste cald. Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca