Cobbler din legume

Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr morcovi
  • 350 gr cartofi
  • 350 gr gulie
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 25 gr unt
  • 25 gr faina
  • 1 lingura mustar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 2 fire praz felii
  • Pentru ornat:
  • 100 gr unt
  • 450 gr faina
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 3 linguri arpagic taiat marunt
  • 175 gr branza
  • 225 ml lapte

Mod de preparare

Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul, apoi faina, mustarul, laptele si smantana. Se omogenizeaza bine si se adauga legumele. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit 10-15 minute. Se adauga prazul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc. Se rastoarna compozitia intr-un vas si se incinge cuptorul. Se freaca untul cu faina pana ce capata aspectul unor firimituri. Se

amesteca ierburile aromatice si branza, se adauga laptele apoi se intinde o foaie de 1,5 cm grosime

din care se decupeaza rondele cu diametrul de 6 cm, care se aranjeaza pe marginea vasului. Se stropeste cu lapte si branza si se introduce vasul in cuptor la copt, pentru 20-30 de minute.


Se serveste cald. Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...