Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele. Dupa ce a fiert, se desface in buchetele
Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele.
Dupa ce a fiert, se desface in buchetele.
Se spala ciupercile in cateva ape, apoi se pun la prajit intr-o lingura de unt.
Sunca se taie fasii.
Se face un sos alb din 50 de grame de unt, 2-3 linguri faina si 1 1/2 pahare lapte (Se topeste untul, se adauga apoi putin cate putin lapte si faina; se lasa sa fiarba 5 minute; are consistenta smantanei).
Un vas de Jena ( de preferinta mai mare!) se unge cu unt. Se asaza in el buchetele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se presara sare. Se pun din loc in loc bucatele de unt.
La sfarsit se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca si restul de cascaval ras. Deasupra se torna galbenusurile celor 2 oua.
Se da la cuptor. Este gata cand se rumeneste.
Pofta buna!
Reteta Conopida cu ciuperci la cuptor a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Ciorba de conopida,
Paste cu conopida,
Conopida la cuptor
Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspetePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura